Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România

Spune și tu #SuntAici pentru Ucraina

Status: Inchis

Ce se întâmplă în aceste zile în Ucraina pare rupt din cel mai îngrozitor coșmar. Pe cât de șocant, de atroce pare, pe atât e nevoie să ajutăm. Hai să spunem împreună #SuntAici pentru Ucraina!

[ Show more ]
37.85% Complete

3,785 RON

Sumă:

7

Galantomi:

24

Donații:

10,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În urma izbucnirii conflictului din Ucraina ne-am mobilizat rapid pentru refugiații care au ajuns în România și

  • am dotat Centrul Maternal din Sighet pentru a găzdui refugiați, iar pe parcursul acestei luni le vom oferi refugiaților ucraineni din acest centru masa de prânz;
  • am ajutat Centrul de Refugiați din București, sector 3, achiziționând mobilier, lenjerii de pat, prosoape și suplimentând resursele de hrană;
  • le-am oferit refugiaților din vama Sighet produse de strictă necesitate: alimente, apă, mâncare, haine groase.

Iar pentru comunitățile ucrainene învecinate am trimis saci de dormit, saltele de neopren, produse igienico-sanitare, medicamente.

Avem nevoie de ajutorul tău pentru:

1. Susținerea copiilor din orfelinatele din Ucraina care sosesc în România

- prioritatea noastră sunt copiii care sosesc din orfelinatele din Ucraina. În parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului pregătim centrele în care sunt găzduiți, asigurăm hrana, îmbrăcămintea, produsele igienico-sanitare și suportul medical și psihologic, - în centrele de plasament din Ucraina se află aproximativ 100.000 de copii și mulți dintre ei vor ajunge pe teritoriul României. Din păcate, în curând vor sosi și copii orfani de război, care vor avea nevoie de suport specializat.  

2. Susținerea Centrelor de primire a refugiaților ucraineni

- suntem permanent în contact cu autoritățile care gestionează primirea refugiaților ucraineni și contribuim cu orice este necesar: cazare, hrană perisabilă și neperisabilă, consumabile medicale și medicamente, produse de igienă personală, așternuturi, translatori, informații și consiliere de criză, asistență psihologică, etc. Deoarece nevoile de la fața locului se schimbă de la o zi la alta, ne adaptăm achizițiile în așa fel încât să asigurăm rapid cele necesare, aceasta fiind o condiție importantă în fluidizarea și eficientizarea intervențiilor.

3. Asigurarea transportului către destinațiile europene către care se îndreaptă refugiații

- o mare parte dintre refugiații ucraineni aleg doar să tranziteze România, având deja destinații preferate din Europa. Pentru aceștia asigurăm transport internațional, cu îmbarcare direct din orașele de vamă prin care ei sosesc, către alte orașe din țările vecine.

4. Acordarea suportului psihologic

- oamenii care sosesc din Ucraina sunt speriați, extenuați, traumatizați, dezorientați. Este important să le acordăm consiliere psihologică pentru a-i ajuta să reziste tragediei prin care trec, pentru a lua deciziile cele mai bune pentru ei și cei dragi ai lor.  

Ne poți ajuta printr-o donație sau dând mai departe link-ul acestei pagini către persoane care ne pot sprijini.   

Îți mulțumim din inimă!