Ștefan Dărăbuș - Hope and Homes for Children România

Alerg alaturi de Team Hope!

3,505 RON Donatii stranse
58.416666666667% Complete
6,000 RON Target
7 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

De mai bine de 20 de ani „alerg”, în mod simbolic, împreună cu colegii mei, pentru cei mai defavorizați copii ai acestei țări. Alergarea noastră este aceea a „alergătorului de cursă lungă”, iar scopul nostru declarat este, pe de o parte, acela de a-i scăpa pe cei defavorizați de nefericita alegere de a-și abandona copiii în grija statului și, pe de alta, de a-i scoate din instituții pe copiii care au ajuns deja acolo.

Anul acesta voi alerga la Semimaratonul București pentru una dintre familiile din programele noastre. Fac acest lucru deoarece Team Hope este dovada că, de ani de zile, binele se face împreună.

Familia Băban locuiește într-o căsuță de lut care, din depărtare, pare din povești. Însă, cu cât te apropii de ea, realizezi că ascunde situația dramatică cu care se confruntă multe alte familii din țara noastră: sărăcia și nesiguranța zilei de mâine.

La fel ca mulți dintre voi, probabil, și mie îmi este greu să îmi imaginez cum este să locuiești într-o căsuță de lut care stă să cadă peste tine. Și totuși, cei 7 membri ai familiei Băban locuiesc într-o astfel de casă, în care lutul de pe pereți și tavan se desprinde încet-încet, întreaga clădire amenințând în fiecare moment să se surpe peste cei care o locuiesc. În interior, între cei câțiva metri pătrați, în care nu există niciun alt mobilier în afara patului în care dorm toți, abia te mai poți mișca.

Mama, tatăl și cei cinci copii locuiesc în această căsuță, iar tatăl s-a angajat cioban la oi și vine acasă doar o dată pe lună când stă cu copiii și mama lor o zi sau două.

Face asta ca să poată oferi copiilor măcar hrana zilnică, căci pentru altele (îmbrăcăminte, încălțăminte, medicamente, rechizite etc.) nu mai sunt bani. Hăinuțele le primesc de la vecini sau rămân fraților mici de la cei mai mari. Nu își mai amintesc dacă au avut vreodată haine noi, dar nici nu par a fi afectați de aceste neajunsuri.

Elisabeta, mama, nu se mai gândește la ziua de mâine, singura ei grijă este ziua de azi, dacă toți copiii vor merge la culcare sătui sau flămânzi. Face față problemelor cu care se confruntă tratându-le ca firești, obișnuindu-se cu ele pentru că nu mai poate crede că se pot rezolva. În același timp, și-ar dori mai mult pentru copiii ei, dar este depășită de situație.

Hope and Homes for Children încearcă să găsească soluții pentru rezolvarea situației dificile în care se află familia Băban și vom face tot ce ne stă în putință ca să ajutăm această familie să aibă un acoperiș trainic deasupra capului până la începerea iernii.

Prin urmare vă rog să donați oricât de puțin: orice donație este bine venită și împreună putem face diferența. Banii vor fi folosiți în sprijinul familiei Băban, pentru reconstruirea casei și pentru utilarea acesteia.

Vă mulțumesc!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România este o organizaţie non-guvernamentală cu o experienţă de peste 21 ani în reforma sistemului de protecţie a copilului din România. 

O casă și o familie pentru fiecare copil

Hope and Homes for Children îşi bazează întreaga activitate pe un crez puternic: viaţa departe de părinți, în orfelinate distruge copilării şi limitează şansele copiilor de a se dezvolta normal şi de a avea o viaţă împlinită şi fericită.

 

Volkswagen Bucharest Half Marathon ~ 2019

În 11–12 mai, Hope and Homes for Children participă la cea de-a opta ediție a Semimaratonului București. Anul acesta, fondurile strânse de alergătorii Team Hope vor fi direcționate căt

7 Donatii

Anonymous

100 RON
14 May 2019
10 May 2019
150 RON
09 May 2019
1,000 RON
Mă bucur mult că pot ajuta ..și că există Oameni care se gândesc și acționează spre binele celor mai puțin norocoși !
03 May 2019
Chiar daca e putin cat donez, e din suflet.Cred ca pic cu pic face diferenta in cazuri din acestea.
03 May 2019
2,000 RON
Buna ziua, Va urmaresc activitatea caritabila cu interes si respect. Deoarece sunt constient de problemele actuale din Romania, doresc sa contribui la aceasta cauza. Desi sunt arhitect de profesie, cred si sunt convins ca proiectele de caritate adresate problemelor sociale sunt mult mai importante decat orice, inclusiv investirea de miliarde in cladiri afectate de incendiu(Notre Dame). Tot pro bono, ma ofer sa va ofer asistenta tehnica, daca va fi cazul. Succes! O zi cat mai productiva! Cu stima, Mihai Burzo
03 May 2019

Anonymous

75 RON
03 May 2019