Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România

O casă și o familie pentru fiecare copil @ Volkswagen Bucharest Half Marathon ~ 2019

Dată: 12 May 2019
În 11–12 mai, Hope and Homes for Children participă la cea de-a opta ediție a Semimaratonului București. Anul acesta, fondurile strânse de a
[ Show more ]

21

Galantomi:

165

Donații:

20,584 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

În 11–12 mai, Hope and Homes for Children participă la cea de-a opta ediție a Semimaratonului București. Anul acesta, fondurile strânse de alergătorii Team Hope vor fi direcționate către familia Băban.

Familia Băban locuiește într-o căsuță de lut care, din depărtare, pare din povești. Însă, cu cât te apropii de ea, realizezi că ascunde situația dramatică cu care se confruntă multe alte familii din țara noastră: sărăcia și nesiguranța zilei de mâine.

Mama, tatăl și cei cinci copii locuiesc în această căsuță. Tatăl s-a angajat cioban la oi, vine acasă doar o dată pe lună și stă cu copiii și mama lor o zi sau două. Face asta ca să poată oferi copiilor măcar hrana zilnică, căci pentru altele (îmbrăcăminte, încălțăminte, medicamente, rechizite etc.) nu mai sunt bani. Hăinuțele le primesc de la vecini sau rămân fraților mici de la cei mai mari. Nu își mai amintesc dacă au avut vreodată haine noi, dar nici nu par a fi afectați de aceste neajunsuri.

Elisabeta, mama, nu se mai gândește la ziua de mâine, singura ei grijă este ziua de azi, dacă toți copiii vor merge la culcare sătui sau flămânzi. Face față problemelor cu care se confruntă tratându-le ca firești, obișnuindu-se cu ele pentru că nu mai poate crede că se pot rezolva. În același timp, și-ar dori mai mult pentru copiii ei, dar este depășită de situație.

Casa familiei este veche și șubredă, construită din lut care se desprinde încet-încet, mai întâi de pe tavan, ulterior și de pe pereți. În interior, între cei câțiva metri pătrați, deși nu este nici un alt mobilier în afara patului în care dorm toți, abia te mai poți mișca.

Nu știu ce înseamnă să ai musafiri, la ei nu vin prieteni sau rude în vizită. Mama se rușinează și înspăimântă de fiecare dată când autoritățile îi mai trec pragul ca să verifice dacă sunt bine copiii.

Primăria satului în care locuiesc a adus la cunoștința Hope and Homes for Children situația familiei Băban și împreună am încercat să găsim soluții pentru rezolvarea situației dificile în care se află. După ce familia și-a reglementat, cu sprijinul primăriei, actele de moștenire pentru un teren pe care îl dețin, cea mai importantă măsură din planul de intervenție este construcția unei noi locuințe, mai trainice și mai încăpătoare.

Căsuța lor a supraviețuit cu greu aceste ierni, s-a deteriorat grav, astfel încât nu prezintă siguranță pe termen lung pentru familie. Acest fapt face ca intervenția și sprijinul nostru și al autorităților să fie absolut necesare.

Cum vom ajuta

100.000 lei sunt necesari pentru:

- construcția unei casei cu două încăperi și o bucătărie mică, precum și branșarea la rețeaua de electricitate;

- mobilarea și dotarea noii locuințe.

Primăria și comunitatea locală (vecinii și rudele din sat) vor ajuta la construcția casei, astfel încât costurile pentru manoperă să fie cât mai scăzute.

Până la finalizarea construcției casei și stabilizarea situației familiei, Hope and Homes for Children și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava vor oferi alimente și articole de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, vor consilia părinții pentru a-și dezvolta abilitățile parentale (asigurarea unei alimentații și iginene potrivite pentru copii și părinți, consiliere și sprijin în îngrijirea, îndrumarea și educarea copiilor) și accesa indemnizațiile de la stat (alocații și ajutor social), precum și serviciile medicale pentru ca cei cinci copii să poată frecventa școala.

Alătură-te Team Hope! Ajută-ne și tu să ajutăm familia Băban!

Intră pe hhc.ro/teamhope, descarcă pachetul informativ și înscrie-te în cursa dorită! Apoi adună 500 lei sau mai mult aici, pe Galantom.

Go, Team Hope!