Pe 12 mai alergăm împreună pentru familia Băban

 

Cristian Botan Hope and Homes for Children România

56% Complete
1,400 RON
Sumă strânsă
2,500 RON
Target
9
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Pe 12 mai alergăm împreună pentru familia Băban. Suntem motivați de misiunea Hope and Homes for Children de a le oferi copiilor vulnerabili ai României șansa unui alt destin alături de familia lor. Indiferent cu cât puteți contribui, vă invităm să oferiți o mână de ajutor celor mai puțin norocoși. Puteți dona online din fața propriului calculator, iar fiecare bănuț merge direct către programul „O casă și o familie pentru fiecare copil” al fundației Hope and Homes for Children.    

Bianca, Mara, Eduard, Cătălin și Cristian    

---  

Familia Băban locuiește într-o căsuță de lut care, din depărtare, pare din povești. Însă, cu cât te apropii de ea, realizezi că ascunde situația dramatică cu care se confruntă multe alte familii din țara noastră: sărăcia și nesiguranța zilei de mâine.   Mama, tatăl și cei cinci copii locuiesc în această căsuță. Tatăl s-a angajat cioban la oi, vine acasă doar o dată pe lună și stă cu copiii și mama lor o zi sau două. Face asta ca să poată oferi copiilor măcar hrana zilnică, căci pentru altele (îmbrăcăminte, încălțăminte, medicamente, rechizite etc.) nu mai sunt bani. Hăinuțele le primesc de la vecini sau rămân fraților mici de la cei mai mari. Nu își mai amintesc dacă au avut vreodată haine noi, dar nici nu par a fi afectați de aceste neajunsuri.    

Elisabeta, mama, nu se mai gândește la ziua de mâine, singura ei grijă este ziua de azi, dacă toți copiii vor merge la culcare sătui sau flămânzi. Face față problemelor cu care se confruntă tratându-le ca firești, obișnuindu-se cu ele pentru că nu mai poate crede că se pot rezolva. În același timp, și-ar dori mai mult pentru copiii ei, dar este depășită de situație.  Casa familiei este veche și șubredă, construită din lut care se desprinde încet-încet, mai întâi de pe tavan, ulterior și de pe pereți. În interior, între cei câțiva metri pătrați, deși nu este nici un alt mobilier în afara patului în care dorm toți, abia te mai poți mișca.    

Nu știu ce înseamnă să ai musafiri, la ei nu vin prieteni sau rude în vizită. Mama se rușinează și înspăimântă de fiecare dată când autoritățile îi mai trec pragul ca să verifice dacă sunt bine copiii.     Primăria satului în care locuiesc a adus la cunoștința Hope and Homes for Children situația familiei Băban și împreună am încercat să găsim soluții pentru rezolvarea situației dificile în care se află. După ce familia și-a reglementat, cu sprijinul primăriei, actele de moștenire pentru un teren pe care îl dețin, cea mai importantă măsură din planul de intervenție este construcția unei noi locuințe, mai trainice și mai încăpătoare.    

Căsuța lor a supraviețuit cu greu aceste ierni, s-a deteriorat grav, astfel încât nu prezintă siguranță pe termen lung pentru familie. Acest fapt face ca intervenția și sprijinul nostru și al autorităților să fie absolut necesare.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Suntem o organizație non-profit care schimbă din rădăcini sistemul de protecție a copilului din România. 

 

Hope and Homes for Children îşi bazează întreaga activitate pe un crez puternic: viaţa departe de părinți, în orfelinate distruge copilării şi limitează şansele copiilor de a se dezvolta normal şi de a avea o viaţă împlinită şi fericită.

 

În 11–12 mai, Hope and Homes for Children participă la cea de-a opta ediție a Semimaratonului București. Anul acesta, fondurile strânse de alergătorii Team Hope vor fi direcționate către familia Băban. Familia Băban locuiește într-o căsuță de lut care, din depărtare, pare din povești. Însă, cu cât te apropii de ea, realizezi că ascunde situația dramatică cu care se c

 

9 Donații

Anonymous

200 RON
24 May 2019
11 May 2019
07 May 2019
07 May 2019
07 May 2019
Felicitări și mult succes!
01 May 2019
27 Apr 2019
26 Apr 2019
25 Apr 2019
Cristian Botan : Hope and Homes for Children România
Pe 12 mai alergăm împreună pentru familia Băban