Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România

Împreună construim o CASĂ și ținem 7 COPII ACASĂ!

Status: Finantat

Majoritatea copiilor din orfelinate au cel puțin un părinte în viață. Ceea ce este poate și mai dureros este să știi că dragostea nu este suficientă, iar sărăcia îi rupe pe copii de lângă părinți.

[ Show more ]
71.18% Complete

21,354 RON

Sumă:

27

Galantomi:

192

Donații:

30,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Aceasta nu este o poveste despre sărăcie. Este o poveste despre cum facem dintr-o casă un acasă pentru 7 copii. Este o poveste despre lupta cu sărăcia, despre puterea comunității și despre șansă.

În 2022, într-un cătun rupt de lume din județul Neamț, 7 copii minori sunt în pericol de a fi luați de lângă mama și tatăl lor, din cauza condițiilor grele de locuit. Cei 7 copii, alături de părinți și de doi frați mai mari, trăiesc în 2 camere improvizate, făcute doar din bârne și lut presat, și acelea afectate de un incendiu recent. Ca să nu intre frigul în casă, printre crăpături au îndesat haine. Apă nu au, cară de la 2 km depărtare cu o căruță și un cal. Calul este, de altfel, singura lor avere. Tatăl muncește cu ziua pe unde apucă, iar mama și frații mai mari au grijă de copii și de cele câteva găini din curte. Acces la electricitate nu au și sunt la 7 km de sat.

Și totuși, cei 7 copii sunt veseli și vorbăreți, o îmbrățisează des pe mama, au hainele curate, merg toți la școală și au rezultate foarte bune. Doamna învățătoare îi ajută cu tot ce poate, cu haine și rechizite, pentru ca lipsurile să nu-i țină departe de școală. Microbuzul școlii îi ia și îi aduce pe copii acasă, zilnic. Pentru că părinții sunt responsabili și muncitori, primarul le este și el alături și îi ajută ori de câte ori poate. La fel e și preotul comunei.

Ce-i de făcut?

Pentru a nu fi luați de acasă și plasați într-un orfelinat, cei 7 copii au nevoie de o casă. O casă unde au nevoie de un bine-normal, unde să aibă loc să-și facă temele. O casă care nu mai riscă să ia foc. Părinții, cei 2 tineri ai familiei, primarul și sătenii vor ajuta la ridicarea casei. Primăria se va ocupa de toate actele necesare, inclusiv racordarea la curent electric.

Tu, noi toți, clădim restul. Înscrie-te în Team Hope și hai să facem o casă normală, decentă pentru cei 7 copii. Cărămidă cu cărămidă, din fiecare kilometru alergat la The Color RunBucharest Half-Marathon sau Bucharest Marathon. Și bineînțeles, suntem la un email distanță. Scrie-ne la loredana@hopeandhomes.ro.