Claudiu Vrinceanu - Hope and Homes for Children România

Alerg pentru familie la Semimaratonul Bucuresti

0 RON Donatii stranse
0% Complete
500 RON Target
0 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Pe 14 mai alerg la semi-maraton pentru proprietate privata, spirit antreprenorial si pentru familie. Mai exact, alerg pentru familia Stoica. Cazul lor a ajuns in atentia Hope and Homes for Children in 2015 si asistentul social care se ocupa de caz a evaluat situatia si a realizat un plan de interventie. 

Mama fusese nevoita sa isi institutionalizeze copiii din cauza saraciei, nefiind ajutata deloc de tatal lor natural, asa ca primul pas a fost reintegrarea tuturor copiilor in familie. In prezent, mama are un nou partener de viata care este extrem de implicat in familie. Ambii parinti sunt apreciati in comunitate, fiind foarte harnici. Tatal vitreg, lucreaza ocazional in sat, ajuta cu lucrarile agricole si la constructii. Mama stie sa coasa la masina si castiga bani oferindu-si serviciile.

Florina Cretar, asistentul social care se ocupa de ei, spune: ”Pentru copii si pentru o viata mai buna, tatal isi doreste sa cumpere mai mult teren in sat, sa renoveze casa complet si sa cumpere utilaje pentru lucrarile agricole. Am petrecut mult timp cu ei si am vazut cum s-a schimbat viata lor: cei opt copii sunt minunati, cuminti si harnici, fericiti ca, in sfarsit, au casa lor, animalele lor. Au invatat sa imparta din putinul lor si sa se bucure de viata la tara alaturi de parinti, sa aiba grija de animale, sa fie mai responsabili. Lipsa sustinerii din partea autoritatilor, neajunsurile pot influenta negativ familia. Cert e ca daca nu ne implicam si nu mai intervenim, toti copiii ar putea ajunge in sistemul de protectie din nou.”

20.0000 lei (deja exista donatii pentru un sfert din aceasta suma) ar insemna sa ii ajutam cu achizitionarea unei bucati de teren pe care tatal sa faca agricultura, sa cultive cele necesare familiei (cartofi, porumb, fasole, zarzavaturi, legume), dar sa si poate vinde in comunitate, astfel obtinand un venit suplimentar pentru familie, venit extrem de necesar pentru a asigura copiilor un trai decent si a nu mai depinde de sprijin.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România este o organizaţie non-guvernamentală cu o experienţă de peste 21 ani în reforma sistemului de protecţie a copilului din România. 

O casă și o familie pentru fiecare copil

Hope and Homes for Children îşi bazează întreaga activitate pe un crez puternic: viaţa departe de părinți, în orfelinate distruge copilării şi limitează şansele copiilor de a se dezvolta normal şi de a avea o viaţă împlinită şi fericită.

 

OMV Petrom Bucharest Half Marathon ~ 2017

Pe 14 mai 2017, Hope and Homes for Children participă la Bucharest Half Marathon și suntem mândri să fim și de această dată una dintre organizațiile oficiale ale evenimentului. E un prilej de

0 Donatii

Nu exista nici o donatie. Fii primul care doneaza!