Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România

Liga Eroilor Team Hope în #TURdeBINE @ Tur de Bine runned by Hope and Homes for Children și Kaufland România

Dată: 25 April 2021
De ce un #TURdeBine? Pentru că peste 22.8% dintre români nu au acces la o baie, peste 1.16 mil. nu au acces la o mașină de spălat, peste 52.000 d
[ Show more ]

5

Galantomi:

16

Donații:

1,465 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

De ce un #TURdeBine? Pentru că peste 22.8% dintre români nu au acces la o baie, peste 1.16 mil. nu au acces la o mașină de spălat, peste 52.000 de familii nu au electricitate și, din păcate, acesta este doar începutul listei de nevoi. Din 2021 construim primul Centru de Bine, realizat cu sprijinul Kaufland România, pentru a putea noi să le oferim aceste lucruri atât de necesare. Fiecare înscriere în #TURdeBINE înseamnă o donație pentru utilități și facilități, fiecare km. parcurs bătătorește drumul către normalitate pentru una dintre cele mai sărace comunități din Brașov, în Mălin, Codlea.

Mălin este o comunitate marginalizată din Codlea, Brașov – una dintre așa-zisele pungi de sărăcie din țară. 443 de copii locuiesc acolo, cu familiile lor, în sărăcie extremă.

În lipsa unor condiții decente de locuire (multe dintre locuințe sunt improvizate, nesigure sau ilegal construite, suprapopulate, cu spațiu extrem de redus, fără încălzire sau canalizare), a accesului redus la servicii medicale și la piața muncii, sărăcia devine din ce în ce mai apăsătoare, iar copiii din ce în ce mai vulnerabili, cu atât mai mult cu cât riscul de abandon școlar crește de la an la an. Însă, copiii trebuie să rămână lângă familiile lor și să nu ajungă în orfelinate, din cauza sărăciei și a marginalizării.

Centrul comunitar din Codlea construit cu sprijinul Kaufland, va aduce servicii socio-medicale și socio-educative pentru 370 de familii chiar în comunitate, menite să îmbunătățească calitatea vieții, să crească nivelul de integrare socială și profesională și să prevină abandonul școlar și familial al copiilor. Fiecare înscriere în eveniment și donație către #TURdeBine contribuie la utilarea Centrului de Bine și îmbunătățește viață comunității din Codlea.

Mai multe detalii aici.