Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România

O casă și o familie pentru fiecare copil @ Băneasa Forest Run Editia de Primavara ~ 2020

Dată: 22 March 2020
O mamă singură se luptă cu boala și greutățile pentru binele copilului ei Anca își iubește copilul mai mult decât orice, iar singura ei dori
[ Show more ]

27

Galantomi:

92

Donații:

10,035 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

O mamă singură se luptă cu boala și greutățile pentru binele copilului ei

Anca își iubește copilul mai mult decât orice, iar singura ei dorință este să îi poată asigura condițiile pentru ca talentul și pasiunea lui pentru școală și visurile pentru viitor să aibă o șansă de realizare. La cei 14 ani pe care îi are, Cristian nu a ratat niciun an școlar fără să fie premiat, merge la olimpiade școlare și, fiind în clasa a VIII-a, privește spre viitor: va deveni avocat!

Pe cât de mare e bucuria Ancăi atunci cât îi vede rezultatele școlare și dăruirea pentru cunoaștere, iubirea pentru ṣah, lego sau puzzle, dar și dorința de a călători, pe atât de mare e durerea ei, în fiecare zi, când îl vede făcându-și temele, citind, scriind acrostihuri sau jucându-se în condiții inacceptabile. Cristian și Anca trăiesc în frig într-o garsonieră confort III din sectorul 5 din București; ușa micii lor locuințe nu se închide bine, iar igrasia cauzată de acoperișul deteriorat al blocului face fiecare zi de nesuportat. Anca are 49 ani și este pensionată pe caz de boală, suferind de mai multe afecțiuni care îi fac viața un coșmar. Absolventă a Liceului Economic în Bucureṣti, Anca a lucrat ca agent de vânzări până în 2011, când a rămas fără loc de muncă în urma unor disponibilizări.

Boala nu i-a mai dat răgaz să găsească un nou loc de muncă: la scurt timp după pierderea serviciului, ea a primit un diagnostic de cancer ovarian, a suferit mai multe intervenții chirurgicale și a urmat un program de chimioterapie, ceea ce a ajutat-o să învingă boala, însă nu a mai fost aptă pentru a munci și a fost pensionată pe caz de boală. Tragedia a lovit din nou în urmă cu doi ani, când soțul ei, iubirea sa de peste un sfert de veac, a murit răpus de cancer, iar greutățile care erau deja copleșitoare din cauza bolilor au devenit de nesuportat. Depresia cazată de moartea soțului și durerile pricinuite de osteoporoză o chinuie zi și noapte.

Anca a rămas să îl crească pe Cristian singură, cu o pensie de 704 lei ṣi alocaṭia copilului de 150 lei. Garsoniera, pe care Cristian o iubește pentru că aici s-a născut și aici este Acasă, se deteriorează în ritm rapid. Situată la ultimul etaj, locuința este grav afectată de igrasie și, deși mama curață permanent pereții cu diferite substanțe, problema persistă, deoarece acoperișul blocului este deteriorat. Cu venitul lunar, Anca nu reușește să facă nicio investiție, nici măcar să schimbe ușa garsonierei, care nu se închide bine, iar frigul pătrunde permanent pe timpul iernii. Anca nu se plânge niciodată, face tot ce poate pentru a depăși zi de zi greutățile și este foarte mândră de fiul său, care îi dă putere să înfrunte suferințele cauzate de problemele de sănătate ṣi de neajunsurile financiare. Singura ei dorință este să îi poată oferi un viitor copilului său.

Poți să îi ajuți și tu pe Anca și Cristian. Cu suma de 25.000 de lei strânsă la această ediție a Băneasa Forest Run, Anca va reuși să schimbe ușa de la intrare, să trateze pereții locuinței, să zugrăvească, să plătească pentru reparația acoperișului și să cumpere o mașină de spălat și un dulap. Cei doi vor putea locui acolo și când Cristian va deveni licean și va fi tot mai aproape de îndeplinirea visului său. Pentru că visul fiecărui copil este ceea ce face omenirea să continue să existe, banii strânși de eroii Team Hope îl vor ajuta pe Cristian să meargă la toamnă la liceu cu tot ce are nevoie: rechizite, cărți, haine noi și un laptop. Însă darul cel mai important pe care îl va primi datorită ajutorului vostru este speranța.