Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România

O casă și o familie pentru fiecare copil @ Băneasa Forest Run Editia de Toamnă ~ 2019

Dată: 03 November 2019
Speranță și o casă pentru Mircea și familia lui Familia Popan este o familie modestă, dar respectată în comunitatea în care locuiește. Au d
[ Show more ]

9

Galantomi:

45

Donații:

3,975 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Speranță și o casă pentru Mircea și familia lui

Familia Popan este o familie modestă, dar respectată în comunitatea în care locuiește. Au doi copii, în vârstă de 7, respectiv 17 ani, cuminți și extrem de conștiincioși la școală. Deși părinții s-au străduit întreaga viață să le asigure copiilor cele necesare, în cazul lui Mircea, băiatul cel mare, s-au simțit depășiți de situație. Mircea și-a descoperit pasiunea pentru învățătură și vrea să continue să studieze pentru a realiza ceva în viață. Părinții știau că nu îl pot ajuta să continue studiile, nu îi puteau asigura cele necesare frecventării școlii și chiar se gândeau ca el să renunțe la școală și să îi ajute în gospodărie.

Dar Mircea nu voia să renunțe la școală și la visul lui de a fi „cineva”. Așa că părinții au decis să apeleze la sprijinul autorităților, iar, în 2018, Mircea a ajuns în plasament.

Lui Mircea i-a fost foarte greu să plece de acasă, iar părinților le-a fost greu să renunțe la el, desi știau că îl pot vedea oricând. Le-ar fi plăcut să îl aibă lângă ei, ajutându-i în gospodărie. Băiatul a continuat să studieze cu aceeași ambiție și cu dorința de a finaliza studiile pentru a-și putea construi un viitor independent. Familia a fost consiliată de autorități pentru a înțelege și accepta că realitatea și visele lui Mircea nu corespund cu imaginea pe care și-au făcut-o ei despre viață, că valorile lor nu trebuie să fie și ale copilului. Au înțeles că pot fi mândri de fiul lor pentru că este ambițios și conștiincios și că visul lui nu este să îi ajute în gospodărie.

La separarea de fiul lor din cauza condițiilor modeste de trai s-a adăugat, în decembrie 2018, un alt necaz: locuința familiei a ars în întregime în urma unui incediu pornit de la focul din soba cu care se încălzeau pe perioada iernii. La momentul izbucnirii incendiului, familia nu era acasă, iar până la sosirea pompierilor locuința a ars în întregime, împreună cu toate bunurile lor. A fost un moment care a avut impact asupra întregii comunități, cu toții încercând să ajute familia, fiecare după posibilități.

Ca o soluție temporară, Primăria a pus la dispoziția familiei Popan un container modular în care să locuiască până ce găseau soluții mai bune.

În urma articolelor apărute în presa locală și a sesizărilor din partea autorităților, cazul familiei a ajuns în atenția Hope and Homes for Children. După analizarea cazului, specialiștii Fundației au hotărât să ajute familia să își reconstruiască locuința, să îmbunătățească și condițiile de trai și, astfel, Mircea să fie alături de familia lui.

Și comunitatea a sărit în sprijinul familiei pentru a-i ajuta să își construiască o casă. În primăvară, cu banii obținuți din diverse donații, tatăl a început construcția casei. A reușit să toarne fundația, să ridice pereții și să procure lemnul pentru acoperiș. Munca în fiecare zi la casă, l-a făcut pe tată să abandoneze lucrul cu ziua în sat și, astfel, au scăzut și veniturile familiei. Gândul lui este să finalizeze măcar o cameră și bucătăria înainte de venirea iernii. Dar este conștient că nu va putea să realizeze acest lucru și că are nevoie de sprijin.

În tot acest timp, Mircea a ajutat așa cum a putut. S-a întors alături de familie, a muncit cot la cot cu tatăl său pentru a săpa fundația casei atunci când îi permitea școala. Ambiția lui de a reuși a crescut și mai mult, rezultatele școlare rămânând la fel de bune. Mircea este acum elev în clasa a X-a la un liceu din Suceava și este la fel de hotărât să nu cedeze în fața greutăților, să își termine liceul și să urmeze o facultate.

Mircea vrea să locuiască alături de părinții și sora lui, dar au nevoie de un acoperiș deasupra capului. Hope and Homes for Children vrea să îi sprijine și să le împlinească visul de a fi împreună și visul lui Mircea de a continua școala și a-și ajuta, la rândul lui, familia când va fi nevoie.

Pentru aceasta este nevoie de 27.000 lei, sumă care va fi folosită pentru finalizarea acoperișului casei, tencuirea interioarelor și a tavanului, finalizarea lucrărilor de tâmplărie PVC (geamuri și uși) și definitivarea finisajelor interioare (gletuire, zugrăvire, montarea gresiei, faianței și parchetului). Comunitatea va continua să sprijine familia cu mobilierul și dotările necesare când casa va fi finalizată, iar asistentul social din localitate și specialiștii Hope and Homes for Children îi vor consilia pentru a face față mai bine acestei perioade, a rămâne uniți și, mai ales, a asigura celor doi copii condițiile necesare de trai și frecventare a școlii.

Mai multe informații aici.