Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România

O casă și o familie pentru fiecare copil @ Drumul Vinului ~ 2019

Dată: 20 April 2019
În 20 aprilie 2019, cicliștii participanți la competiția drumul Vinului pot susține Hope and Homes for Children. Fondurile adunate prin direcțio
[ Show more ]

9

Galantomi:

62

Donații:

7,980 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

În 20 aprilie 2019, cicliștii participanți la competiția drumul Vinului pot susține Hope and Homes for Children. Fondurile adunate prin direcționarea unei părți din taxa de înscriere și prin fundraising individual, vor fi folosite pentru a-l sprijini pe Victor.

Victor are acum 14 ani, este elev conștiincios în clasa a VIII-a la școala generală din satul lui. Nu mai e de mult un copil, s-a maturizat forțat de împrejurări înainte de vreme și visează să devină șofer și mecanic auto, auzind el că așa poți să te angajezi ușor și să câștigi decent.

A fost învățat să-și planifice viitorul, să nu lase ziua de mâine în voia soartei, pentru că are nevoie constant să fie sigur că totul va fi bine. Tatăl a murit când Victor nu împlinise încă vârsta de 1 an, nici nu și-l amintește, îl cunoaște doar din poveștile mamei. În urmă cu șapte ani mama a fost internată la un centru de recuperare neuro-psihiatrică, unde se află și în prezent. Starea ei de sănătate a fost și până atunci precară, neputând să-I ofere copilului siguranța și confortul emoțional necesar. Victor o vizitează săptămânal, merge pe jos 18 km dus și întors pentru a fi alături de ea chiart și pentru puțin timp.

Din 2015, sarcina îngrijirii copilului a preluat-o mătușa maternă. Anul trecut, mătușa și soțul acesteia s-au gândit că e nevoie să facă ceva pentru a-i construi copilului o bază de la care să poată porni singur în viață, în cazul în care ei nu vor putea să-l mai susțină. I-au construit o casă mică din lemn, pe un teren pe care familia îl deținea la ieșirea din localitate. Casa a fost gândită în raport cu posibilitățile materiale reduse ale familiei, are două camere modeste ca suprafață, una fiind proiectată ca bucătărie, iar cealaltă drept cameră de locuit.

Deși mică și modestă, Victor își prezintă casa cu multă mândrie și bucurie încât nu se putea să nu te molipsești de bucuria lui. În interior lucrările de finisaje nu sunt finalizate, însă mătușa și unchiul susțin că își asumă și acest efort, deși e dificil pentru ei. Victor visează să se mute în casa lui cât mai repede, să aibă spațiul lui propriu unde să se gospodărească și, mai ales, să își poată continua studiile pentru a-și împlini visul.

Problema pe care nu o pot rezolva din fondurile proprii, fiind depășiți de costuri, e cea a branșării locuinței la rețeaua de energie electrică. Costurile evaluate se ridică la suma de 6.000 lei, sumă pe care mătușa și unchiul este dificil să o economisească din pensia lor.

Hope and Homes for Children dorește să îl susțină pe Victor cu fondurile necesare branșării la rețeaua de electricitate, pentru a asigura continuitatea studiilor și independența sa pe viitor. Fondurile necesare pot fi adunate de către cicliștii participanți la competiția Drumul Vinului. Prin implicarea cicliștilor și a susținătorilor în acest proiect, Victor va fi mai încrezător și va ști că nu e singur.

Drumul Vinului este o cursă ciclistă organizată de Road Grand Tour care se desfășoară pe traseul Tătaru, Urlați, Ceptura, Tohani, Budureasca, Valea Călugarească. Participanții la Drumul Vinului pot fi cicliști amatori sau experți, în funcție de nivelul de pregătire și experiență. Cursa constă în tururi de 23,3 km, cu startul pe drumul Bucov-Plopu și sosirea la Crama Seciu.

Mulțumim tuturor!