Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România

BUCHAREST INTERNATIONAL HALF MARATHON ~ 2017

Dată: 14 May 2017
Pe 14 mai 2017, Hope and Homes for Children participă la Bucharest Half Marathon și suntem mândri să fim și de această dată una dintre organiza
[ Show more ]

25

Galantomi:

243

Donații:

19,997 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Pe 14 mai 2017, Hope and Homes for Children participă la Bucharest Half Marathon și suntem mândri să fim și de această dată una dintre organizațiile oficiale ale evenimentului. E un prilej de bucurie, dar e și o mare provocare, pentru că vrem să determinăm cât mai mulți oameni să devină parte din echipa noastră, Team Hope, și să ne ajute să strângem fondurile necesare pentru a continua programul de prevenire a separării copilului de familie. 

Anul acesta vom direcționa fondurile strânse de alergătorii noștri către familia Stoica. Cazul lor a ajuns în atenția Hope and Homes for Children în 2015 și asistentul social care se ocupă de caz a evaluat situația și a realizat un plan de intervenție. 

Mama fusese nevoită să își instituţionalizeze copiii din cauza sărăciei, nefiind ajutată deloc de tatăl lor natural, așa că primul pas a fost reintegrarea tuturor copiilor în familie. În prezent, mama are un nou partener de viață care este extrem de implicat în familie. Ambii părinți sunt apreciați în comunitate, fiind foarte harnici. Tatăl vitreg, lucrează ocazional în sat, ajută cu lucrările agricole și la construcții. Mama ştie să coasă la maşină și câștigă bani oferindu-și serviciile.

Florina Crețar, asistentul social care se ocupă de ei, spune: ”Pentru copii și pentru o viață mai bună, tatăl își dorește să cumpere mai mult teren în sat, să renoveze casa complet și să cumpere utilaje pentru lucrările agricole. Am petrecut mult timp cu ei și am văzut cum s-a schimbat viața lor: cei opt copii sunt minunaţi, cuminţi şi harnici, fericiți că, în sfârşit, au casa lor, animalele lor. Au învăţat să împartă din puţinul lor și să se bucure de viaţa la ţară alături de părinţi, să aibă grijă de animale, să fie mai responsabili. Lipsa susținerii din partea autorităților, neajunsurile pot influența negativ familia. Cert e că dacă nu ne implicăm şi nu mai intervenim, toți copiii ar putea ajunge în sistemul de protecție din nou.”

20.000 lei ar însemna să îi ajutăm cu achiziționarea unei bucăți de teren pe care tatăl să facă agricultură, să cultive cele necesare familiei (cartofi, porumb, fasole, zarzavaturi, legume), dar să și poate vinde în comunitate, astfel obținând un venit suplimentar pentru familie, venit extrem de necesar pentru a asigura copiilor un trai decent și a nu mai depinde de sprijin.

 

Vrei să contribui si tu la cauza noastră? Atunci intră pe hhc.ro/teamhope, descarcă pachetul informativ din subsolul paginii și înscrie-te la cursa dorită! Vino apoi să-ți atingi target-ul de fundraising chiar aici, pe Galantom.

Go Team Hope!

***

On may 14th, Hope and Homes for Children will be part of the Bucharest Half Marathon 2017 and we are proud and honoured to be once again one of the official charities at this great event. It’s a joyful occasion, but it’s also a big challenge, because we want to get as many people as possible to become part of our team, Team Hope, and to help us raise the funds needed to pave the way to a real loving home for children  from poor families. 

Do you want to be one of them? Then go to hhc.ro/teamhope, download the info pack at the bottom of the page, and sign up for the race of your choice! Then come reach your fundraising target right here, on Galantom.

Go Team Hope!

#TeamHope #Running4Hope #RunInBucharest